Termék kategóriák

Portwest jól láthatósági ruházat

A gyengén megvilágított munkakörülmények - különösen a mozgó járművek - között dolgozó munkavállalóknak jól láthatósági ruhákra van szükségük a maximális láthatóság biztosítása érdekében. Rendkívül széles jól láthatósági választékunk tagjai megfelelnek az EN ISO 20471, az ANSI/ISEA 107 és AS/NZS 4602.1 szabványok követelményeinek. Sok modell 50 mosást követően is megfelel az EN ISO 20471 szabványnak.
Az EN ISO 20471 szabvány azokra a védőruhákra vonatkozó jellemzőket rögzíti, melyeknél cél a használó láthatóságának jelzése veszélyes helyzetekben, minden fényviszony között, nappal és éjjel a fényszóró fényében.
A jól láthatósági ruházatnak 3 osztálya van:
- Class 1 - minimum szint: Minden közlekedési úton vagy közelében dolgozó részére, illetve magasabb kategóriájú védőruha kiegészítésére szolgál.
- Class 2 - középszint: Minden A és B típusú úton vagy közelében dolgozó részére, ideértve a sofőröket is.
- Class 3 - legmagasabb szint: Minden autópályán, repülőtéren, vagy azok közelében dolgozó részére.
 
Az ANSI/ISEA 107-2015 a jól láthatósági és fejvédelmi védőeszközöknek az amerikai nemzeti szabványa. Az Amerikai Nemzeti Szabvány Intézet a kifejlesztett ipari szabványokhoz nyújt egységes és irányadó útmutatást a jól láthatósági és fényvisszaverő termékek, mint pl. mellények, kabátok, overálok, nadrágok és hevederek dizájn és teljesítmény specifikációira, valamint használatára vonatkozóan. Azok a ruhák, melyek teljesítik ezt a szabványt, hordhatók 24 órán keresztül és magasszintű láthatóságot biztosítanaka viselőjüknek fluoreszkáló és fényvisszaverő anyagok kombinációja révén.
- ANSI/ISEA 107-2015 TYPE O CLASS 1 - off-road használatra
- ANSI/ISEA 107-2015 TYPE R CLASS 2, CLASS 3 - közúti használatra
- ANSI/ISEA 107-2015 TYPE P CLASS 2, CLASS 3 - közbiztonsági szervek részére
 
Az AS/NZS 402.1 szabvány a jól láthatósági védőruhák vizuális követelményeiről szól, melyet pl. forgalomirányítók vagy teherhordók használnak magas kockázatú tevékenységeknél. A szabvány tartalmazza a nappal és éjjel használható fényvisszaverő csíkkal ellátott védőruhákat, de kizárja a tűzoltók által használt ruhákat. A szabványban részletezett védőruhák az alábbiak szerint vannak osztályozva:
- Class D: Nappali használatra tervezett ruházat.
- Class N: Éjszakai használatra tervezett ruhadarab retro fényvisszaverő használatával.
- Class D/N: Nappali és éjszakai használatra készült ruha.
Felhasználó
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 394.95 Ft
Termékajánló